Ghiveci de legume

Cred ca acum e perioada cea mai indicata sa facem ghiveci de legume, cand avem atatea legume proaspete in piete/gradina, si cand putem servi dintr-o farfurie, o portie consistenta de vitamine. Inca din copilarie, cand mama cumpara ghiveci la borcan (ca asa era pe atunci), eram fana a lui, si am ramas fana si acum, desi il pregatesc mai rar :). De fapt il gatesc, mai mult in perioada aceasta cand am legume proaspete din gradina!

Ingrediente:
– o vanata mica
– 2 cepe potrivite
– un morcov
– un dovlecel mic
– un fir de praz
– 2 cartofi
– un ardei rosu
– 3 rosii foarte bine coapte
– o ceasca suc de rosii/pasta de tomate
– 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– vanata se taie cuburi, se sareaza si se lasa la scrus intr-o sita circa o ora
– restul legumelor se spala si se curata de coaja/seminte
– ceapa se toaca, morcovul se da prin razatoare, prazul se taie rondele, ardeiul bucatele, si dovlecelul si cartofii cuburi micute, iar rosiile se toaca marunt
– se pune uleiul la incins intr-o oala, si apoi se adauga ceapa si morcovul
– cand ceapa devine sticloasa se adauga ardeiul si prazul– se calesc 3-4 minute, apoi se adauga restul legumelor, sucul de rosii si o canita cu apa

– se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt fierte si sosul a scazut atat cat va doriti

Pofta buna!

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.