Suc de rosii pentru iarna

Nu trece toamna, fara sa nu facem suc de rosii. Chiar daca nu fac compoturi, dulceturi sau zacusca, sucul de rosii de casa, nu lipseste din camara noastra si oricat de mult am facut, niciodata nu mi-a ramas de la un an la altul! Asa de mult se consuma!  

Ingrediente (pentru 10 l suc de rosii):
– 20 kg rosii foarte bine coapte 
– 1 lingura de sare/litru de suc de rosii  produs finit

Mod de preparare:
– se spala rosiile in doua ape, si se taie felii potrivite pentru masina de facut suc de rosii
– feliile de rosii se trec prin masina de facut suc de rosii 
– sucul obtinut se pune la fiert la foc mic – truc: in momentul in care sucul se incalzeste, acesta se ridica la suprafata vasului de fierbere, iar la partea inferioara ramane multa apa, apa pe care o puteti scoate cu ajutorul unui furtun cu diametrul mic, de preferat transparent, pentru a putea vedea cand nu se mai elimina apa – asa scurtati timpul de fierbere, iar sucul va fi la fel de bun!– se fierbe circa 3 ore (daca reusiti sa eliminiati apa de la partea inferioara a vasului)  – in functie de cat de scazut doriti sa fie! – cam atat l-am scazut eu – cand se apropie de consistenta dorita, se adauga sarea si se omogenizeaza (cu circa 30 de minute de a inchide focul)– sticlele in care urmeaza sa se puna sucul de rosii, se pun in cuptor, acesta fiind preincalzit la 50 grade C (aceasta operatie se face pentru a elimina umiditatea din ele in urma spalarii, protectie la producerea unui soc termic la punerea sucului fierbinte in sticle si nu in ultimul rand  sterilizarea lor)
– in momentul in care se inchide focul, sucul de rosii fierbinte, se pune in sticle
– sticlele cu suc fierbinte, se acopera cu o patura groasa si se lasa acoperite pana se racesc in totalitate (racire treptata aprox 2 zile)
– la final se eticheteaza si se depoziteaza in camara

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.