Prajitura cu mere si bezea

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi plac tare mult prajiturile cu fructe si bezea pentru ca bezeaua da dulcele prajiturii, iar fuctele dau gustul acrisor, deci un rezultat care-i incantata atat pe cei care vor ceva dulce-dulce, cat si pe cei care tind spre ceva mai putin dulce!

Ingrediente (tava 20×30 cm):
Blat:
– 5 galbenusuri (oua marimea M)
– 7 linguri zahar
– 8 linguri ulei
– 50 ml lapte
– 150 g faina
– 5g praf de copt (1/2 plic)

Umplutura de mere:
– 6 mere mai mari (circa 1 kg)
– 3 linguri zahar
– zeama de la 1/2 lamaie
– 2-3 linguri pesmet (daca e nevoie)
Bezea:
– 5 albusuri
– 10 linguri zahar
– un praf de sare

Mod de preparare:
Umplutura de mere:
– se curata merele de coaja, si se dau prin razatoarea mare
– se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca cu zaharul si se pun la foc potrivit, la calit, timp de circa 5-6 minute
– daca lasa prea multa zeama, se adauga, la final pesmet si se omogenizeaza
– se lasa la racit
Blat:
– galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul

– se adauga apoi uleiul si laptele, mixand din nou
– la final se adauga faina, amestecata cu praful de copt, si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri/spatule pana la incorporarea totala a fainii
– amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se da in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, circa 15 minute
Bezea (se pregateste in momentul cand blatul e copt):
– albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin spuma
– se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma
– cand este gata blatul, peste el se adauga merele si se niveleaza, apoi se adauga bezeaua, se niveleaza si se da la cuptor pana bezeazau devine aurie
– se lasa la racit si apoi se taie (daca aveti rabdare, ca noi nu am putut astepta!)

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.