Gulas de porc la ceaun (la foc de lemne)

Daca vreti sa fugiti cateva ore, departe de agitatia orasului, la iarba verde, si v-ati saturat de nelipsitele gratare, puteti alege sa pregatiti un gulas la ceaun!Luati cu voi tot ce va trebuie, si cat timp se face gulasul, va bucurati de copii si aer curat! La noi a avut un adevarat succes gulasul! 🙂 Si tare bine ne-a mai prins si iesirea! Dupa cum observati, poze foarte artistice de final, nu avem, pentru ca nu am carat recuzita dupa noi! 🙂

Ingrediente (pentru circa 9-10 portii):
– 2 kg pulpa de porc (fara os)
– 1 kg cartofi
– 4 ardei grasi: 2 rosii si 2 galbeni
– 3 cepe
– 4 linguri boia de ardei dulce
– o lingurita piper
– 4-5 frunze de dafin
– 1 lingurita cimbru
– 5-6 linguri sare
– 250 ml suc de rosii
– 200 ml ulei

Mod de preparare:
se pune uleiul la incins si cand este incins bine se adauga carnea de porc taiata cuburi


– se lasa sa se rumeneasca usor si apoi se adauga ceapa tocata

– cand ceapa devine translucida, se adauga si cei 4 ardei taiati si se calesc pana se inmoaie legumele
– se adauga apoi condimentele, frunzele de dafin, si sucul de rosii, si se adauga apa cat sa acoepre tot continutul din ceaun (daca e nevoie, se adauga apa pe parcurs)

– cand toate sunt aproape fierte, se adauga si cartofii taiati cuburi si se lasa la fiert pana sunt gata si cartofii, si gulasul a scazut atat cat va doriti

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.