Prajitura simpla cu pere

Pere avem din blesug in aceasta perioada, asa ca cel mai bine se mananca daca se regasesc intr-un desert. Si cum este o prajitura fara pretentii, o puteti face si in timpul saptamanii cand ajungeti mai tarziu acasa de la munca.

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
– 200 g de zahar
– 4 oua
– 100 g unt
– 180 g de faina
– 6-7 pere
– 1/2 plic de praf de copt

Mod de preparare:
– se topeste untul la microunde si se lasa la racit
– ouale se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul
– peste acestea se adauga untul topit si racit si se mixeaza
– se adauga faina prin cernere si praful de copt, si se omogenizeaza cu o spatula asftel incat sa se incorporeze si faina in totalitate
– apoi peste amestecul rezultat se adauga perele curatate de coaja si cotor, si taiate bucatele si se amesteca cu lingura
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coace in cuptorul preincalzit la temperatura medie (eu am copt-o la 160 grade timp de 35 minute)
– cand prajitura este coapta (a trecut testul cu scobitoarea – daca scoateti scobitoarea curata din prajitura, inseamna ca e gata, daca se ia din compozitie pe scobitoare, mai trebuie lasata la cuptor) se scoate din cuptor
– se lasa sa se raceasca si apoi se taie si se serveste

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.