Prajitura simpla cu pere

Pere avem din blesug in aceasta perioada, asa ca cel mai bine se mananca daca se regasesc intr-un desert. Si cum este o prajitura fara pretentii, o puteti face si in timpul saptamanii cand ajungeti mai tarziu acasa de la munca.

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
– 200 g de zahar
– 4 oua
– 100 g unt
– 180 g de faina
– 6-7 pere
– 1/2 plic de praf de copt

Mod de preparare:
– se topeste untul la microunde si se lasa la racit
– ouale se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul
– peste acestea se adauga untul topit si racit si se mixeaza
– se adauga faina prin cernere si praful de copt, si se omogenizeaza cu o spatula asftel incat sa se incorporeze si faina in totalitate
– apoi peste amestecul rezultat se adauga perele curatate de coaja si cotor, si taiate bucatele si se amesteca cu lingura
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coace in cuptorul preincalzit la temperatura medie (eu am copt-o la 160 grade timp de 35 minute)
– cand prajitura este coapta (a trecut testul cu scobitoarea – daca scoateti scobitoarea curata din prajitura, inseamna ca e gata, daca se ia din compozitie pe scobitoare, mai trebuie lasata la cuptor) se scoate din cuptor
– se lasa sa se raceasca si apoi se taie si se serveste

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.