Saramura de salau

Desi nu mancam foarte des peste, mai nou am „descoperit” saramaura de salau, care a devenit preferata noastra, la capitolul: retete cu peste. Daca nu ati pregatit pana acum o asemenea reteta, poate ca ar fi cazul sa o incercati pe aceasta!

Ingrediente (pentru 2 portii):
600 g file salau
– 2-3 ardei kapia (sau gras rosu)
– 5-6 rosii bine coapte
– ulei
– 50 ml suc de rosii
– usturoi (dupa gust)

– sare si piper dupa gust
– patrunjel verde pentru servire (optional)

Mod de preparare:
– salaul se taie bucati, se sareaza si se pun pe gratar (gratar pentru aragaz am folosit) – se intorc cu grija bucatile de peste, pentru a nu se rupe!
– rosiile si ardeii se coc la gratar sau in tava la cuptor
– cand sunt coapte, se curata de coaja si se toaca
– se pun legumele intr-un vas, la fiert cu apa, suc de rosii, sare si piper si se lasa circa 10 minute, pe foc – pana scade sosul cat va doriti
– intr-un vas yenna (sau alt vas cu capac) se aseaza pestele, sosul de legume si se lasa circa 15 minute sa se combine aromele
– se serveste cu mamaliga calda si patrunjel verde tocat (daca asa doriti)

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.