Saramura de salau

Desi nu mancam foarte des peste, mai nou am „descoperit” saramaura de salau, care a devenit preferata noastra, la capitolul: retete cu peste. Daca nu ati pregatit pana acum o asemenea reteta, poate ca ar fi cazul sa o incercati pe aceasta!

Ingrediente (pentru 2 portii):
600 g file salau
– 2-3 ardei kapia (sau gras rosu)
– 5-6 rosii bine coapte
– ulei
– 50 ml suc de rosii
– usturoi (dupa gust)

– sare si piper dupa gust
– patrunjel verde pentru servire (optional)

Mod de preparare:
– salaul se taie bucati, se sareaza si se pun pe gratar (gratar pentru aragaz am folosit) – se intorc cu grija bucatile de peste, pentru a nu se rupe!
– rosiile si ardeii se coc la gratar sau in tava la cuptor
– cand sunt coapte, se curata de coaja si se toaca
– se pun legumele intr-un vas, la fiert cu apa, suc de rosii, sare si piper si se lasa circa 10 minute, pe foc – pana scade sosul cat va doriti
– intr-un vas yenna (sau alt vas cu capac) se aseaza pestele, sosul de legume si se lasa circa 15 minute sa se combine aromele
– se serveste cu mamaliga calda si patrunjel verde tocat (daca asa doriti)

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.