Rulada din napolitane cu nuca de cocos si biscuiti

Am avut un pic de emotii atunci cand m-am apucat de aceasta rulada, pentru ca imi era teama ca foaia de napolitana se va rupe si nu se va rula, dar respectand reteta, asa cum o aveam, a iesit o minunatie de rulada 🙂 Daca va tenteaza, apucati-va de treaba ca sigur va iese si voua! Iar de placut, garantez ca o sa va placa!

!!!!Atentie, foile de napolitane in comert sunt de mai multe feluri! Important e sa alegeti foi cat mai subtiri, pentru ca altfel veti avea surpriza neplacuta sa constatati ca foaia de napolitana nu se ruleaza pentru ca este groasa si drept urmare se va rupe!!!

Ingrediente (pentru o rulada):
Crema de biscuiti:
– o foaie de napolitane
– 200 g biscuiti simpli
– 130 g zahar
– 130 ml apa
– 1 plic zahar vanilat (10 g)
– 25 g unt
Crema de nuca de cocos:
– 30 g nuca de cocos
– 90 g lapte praf
– 75 g unt
– 80 g zahar
– 3 linguri apa 

Mod de preparare:
Crema de biscuiti:
– biscuitii se macina marunt
– intr-un vas se pune zaharul la caramelizat (nu se lasa sa fiarba caci se face amar) si apoi se stinge cu apa (aveti grija la maini cand adaugati apa!!!)– se lasa sa fiarba pana ce se topeste caramelul, apoi se adauga untul si zaharul vanilat si se mai lasa pe foc 2-3 minute (cat sa mai dea cateva clocote)
– peste biscuitii maruntiti, se adauga amestecul de caramel fierbinte si se intinde peste foaia de napolitana (asa calda)

Crema de nuca de cocos:
– zaharul se pune la fiert impreuna cu cele 3 linguri de apa
– cand zaharul este topit, se adauga untul si laptele praf si se amesteca incontinuu, pana la omogenizare si apoi se adauga nuca de cocos si se lasa pe foc pana cand compozitia se ingroasa
– crema astfel obtinuta, se adauga calda, peste stratul de crema de biscuiti
– se ruleaza strans foaia de napolitana – pentru ca s-au uns cu creme calde, se vor rula frumos si usor– se lasa la rece 3-4 ore, apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.