Prajitura cu mascarpone si nuca de cocos

La noi in casa se mananca dulce, nu gluma, asa ca o data la 2 zile, e musai sa fac un desert, fie clatite, gogosi sau o prajitura. Si cum timpul este uneori o problema, optez adesea pentru deserturi simple de tot, asa cum este si aceasta prajitura care, desi nu ma asteptam, a fost tare apreciata. Are un blat simplu de tot si o crema la fel de simpla, iar prajitura aduce la gust cu gustul prajiturii raffaello (tocmai poate de asta a avut si asa mare succes la mine in casa! :P)

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
Blat:
– 4 oua
– 200 g zahar
– 8 linguri de faina (mai cu varf)
– 6 linguri ulei
Crema:
– 250 g mascarpone
– 200 ml frisca lichida
– 8 linguri zahar pudra
– 75 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Blat:
– ouale se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul– peste acestea se adauga uleiul si se mixeaza
– se adauga faina prin cernere, si se omogenizeaza cu o spatula asftel incat sa se incorporeze si faina in totalitate
– compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor la 150 de grade (incalzit in prealabil) timp de 20-25 de minute– cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se scoate cu grija hartia de copt de pe elCrema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce se intareste
– cand se tine de paletele mixerului, e gata, si acum se adauga mascarponele
– se mixeaza din nou, pana ce mascarponele este inglobat in frisca (circa 2-3 minute nu mai mult)
– se adauga si nuca de cocos, si se omogenizeaza cu o lingura/spatula
– cream obtinuta se intinde peste blatul rece (blatul poate fi taiat si in 2  blaturi mai subtiri), se uniformizeaza, se deseneaza un model (daca vreti sa procedati ca mine) si se lasa la frigider 2-3 ore

– dupa cele 3 ore, se poate portiona si servi

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.