Oua coapte in cartofi

Ingrediente:
– 4 cartofi mari (de cel putin 250 g/cartof)
– 4 oua marimea S sau M
– 50 g unt
– 30 g cascaval
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se spala cartofii bine, si se pun la copt (in coaja), la o temperatura de 45 minute, la 200 grade (sunt gata cand intra usor furculita in ei)
– cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit partial (ca sa nu va frigeti) si apoi decupati un capacel, cu ajutorul unui cutit, si apoi scobiti miezul cu ajutorul unei furculite, doar atat cat sa incapa oul in scobitura
– miezul cartofilor se amesteca cu untul, se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza
– compozitia obitnuta, se introduce inapoi in cartofi, aplatizand usor cu dosul unei linguri – nu trebuie sa folositi toata compozitia, important e sa ramana loc de pus oul
– in fiecare cartof se pune cate un ou si se condimenteaza cu sare si piper
– se coc circa 20-30 de minute, pana cand e gata oul – initial oul se coace deasupra, asa ca pentru a fi sigur ca oul e copt si in interiorul cartofului vericicati cu o furculita, intepenad usor albusul intr-o parte
– se servesc cu cascaval ras pe deasupra

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.