Fursecuri tigrate

Bia mi-a fost si de aceasta data, partener „de joaca” la bucatarie, atunci cand am pregatit aceste fursecuri, iar Dia, nu va imaginati cata treaba a avut si ea, sa imprastie toate jucariile existente in casa. Asta asa, ca mama sa nu se plictiseasca niciodata :)). Munca in echipa a fost tare placuta, iar fursecurile au incantat privirile si papilele gustative!

Ingrediente (pentru 40 biscuiti):
– 100 g de zahar pudra
– 1 ou
– 100 g unt la temperatura camerei
– 17  linguri cu varf de faina
– 1/2 lingurita praf de copt 
– 1 lingura cacao

Mod de preparare:
– untul se mixeaza spuma cu zaharul pudra
– se adauga oul si se mixeaza din nou pana la omogenizare
– se adauga faina si praful de copt si se framanta aluatul
– din alutul obtinut se iau deoparte 2 linguri si se amesteca cu o lingura cacao
– ambele compozitii se invelesc in folie de plastic si se dau la frigider timp de o ora
– se imparte aluatul alb in 2-3 parti egale si se intind foi de circa 1 cm grosime
– din aluatul maro se fac bobite, care se modeleaza sub forma de suluri, care se aseaza peste foaia de aluat alb (ca in poza de mai jos)
– peste acestea, se aseaza o folie alimentara, si cu ajutorul unui sucitor se intinde foaia mai subtire– se decupeaza cu o forma (in cazul meu inimioare, ca asa a vrut partenera :P) si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt– se coc in cuptorul preincalzit, la temperatura de 160 de grade, pana se rumenesc (mai mult sau mai putin, dupa cum va plac)

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.