Chec cu vin rosu si gutui
Timp de vreo 2 zile, m-am tot uitat la un rest de vin rosu, pe care l-as fi folosit la ceva, dar nu la friptura. Aveam pofta de ceva dulce, si m-am gandit ca ar fi o idee buna sa folosesc si vinul la un desert. M-am gandit apoi ca lumea o sa creada ca-s nebuna daca folosesc vinul rosu intr-un chec, dar cautand pe net, am descoperit ca si altii au incercat varianta aceasta de chec, in tot felul de combinatii. 🙂 Deci nu avea cum sa iasa ceva rau la gust, daca si altii gatisera chec cu vin :)) Si m-am pus pe treaba! E bun, si nici nu te imbeti de la el! :))
Ingrediente (pentru un chec):
– 5 oua mari (marime L)
– 10 linguri cu varf de faina
– 220 g zahar
– 6 linguri ulei
– o gutuie
– 75 ml vin rosu
Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit
– galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei
– peste galbenusuri se adauga vinul si se omogenizeaza
– se adauga 5 linguri cu faina peste amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza de jos in sus, pana la incorporarea fainii– se adauga apoi, albusurile spuma si se omogenizeaza
– acum se adauga si restul de 5 linguri de faina si se amesteca pana la incorporarea fainii
– in final, se adauga cuburile de gutuie, taiate marunt de pe cotor, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se da in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute
– cand este gata, se lasa la racit si apoi se feliaza si serveste
Pofta buna!