Chec cu vin rosu si gutui

Timp de vreo 2 zile, m-am tot uitat la un rest de vin rosu, pe care l-as fi folosit la ceva, dar nu la friptura. Aveam pofta de ceva dulce, si m-am gandit ca ar fi o idee buna sa folosesc si vinul la un desert. M-am gandit apoi ca lumea o sa creada ca-s nebuna daca folosesc vinul rosu intr-un chec, dar cautand pe net, am descoperit ca si altii au incercat varianta aceasta de chec, in tot felul de combinatii. 🙂 Deci nu avea cum sa iasa ceva rau la gust, daca si altii gatisera chec cu vin :)) Si m-am pus pe treaba! E bun, si nici nu te imbeti de la el! :))

Ingrediente (pentru un chec):
 5 oua mari (marime L)
– 10 linguri cu varf de faina
– 220 g zahar
– 6 linguri ulei
– o gutuie
– 75 ml vin rosu

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit
– galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei
– peste galbenusuri se adauga vinul si se omogenizeaza
– se adauga 5 linguri cu faina peste amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza de jos in sus, pana la incorporarea fainii– se adauga apoi, albusurile spuma si se omogenizeaza
– acum se adauga si restul de 5 linguri de faina si se amesteca pana la incorporarea fainii
– in final, se adauga cuburile de gutuie, taiate marunt de pe cotor, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se da in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute

– cand este gata, se lasa la racit si apoi se feliaza si serveste

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.