Biscuiti sarati cu seminte
In ultima perioada, am facut de-a biscuiti dulci de m-am plictisit, asa ca am zis ca ar fi momentul sa mai fac si sarati! Asa ca in weekendul trecut, le-am pregatit la ai mei acesti biscuiti cu seminte, care s-au „evaporat” foarte repede!
Ingrediente :
– 100 g unt la temperatura camerei
– 200 g faina
– un ou
– o lingurita si 1/2 cu sare (merge si 1 lingurita)
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce
– mix de seminte: seminte de in, floarea soarelui, dovleac si susan
Mod de preparare:
– faina se amesteca cu toate ingredientele, rezultand un aluat omogen care se desprinde usor de pe vas
– la final compozitia, se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider timp de 1-2 ore
– aluatul, se imparte in doua foi, si se intinde in foi cu ajutorul sucitorului (l-am pus intre folii alimentare cand l-am intins)
– se decupeaza biscutii cu ajutorul unei forme si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– se coc la o temepratura de 200 grade, timp de circa 12 minute (pana se rumeneasc atat cat credeti voi)
Pofta buna!