Cartofi copti umpluti cu salam si cascaval

Azi nu am avut foarte mult chef de gatit, asa ca pe langa o mancarica de cartofi, la felul doi, am facut acesti cartofi copti, umpluti cu cascaval si salam uscat, in ideea de a scapa si de resturile de prin frigider, caci nimic nu se arunca, totul se transforma 🙂

Ingrediente:
– 4 cartofi mari (de cel putin 250 g/cartof)
– 100 g cascaval dat prin razatoarea mica
– 50 g salam uscat
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se spala cartofii bine, si se pun la copt (in coaja), la o temperatura de 45 minute, la 200 grade (sunt gata cand intra usor furculita in ei)
– cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit partial (ca sa nu va frigeti) si apoi decupati un capacel, cu ajutorul unui cutit, si apoi scobiti miezul cu ajutorul unei furculite (nu foarte mult,  doar atat cat sa incapa salamul si cascavalul)
– miezul cartofilor se amesteca cu o parte din cascaval si cu salamul taiat cuburi mici se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza
– compozitia obitnuta, se introduce inapoi in cartofi, iar pe deasupra se pune restul de cascaval
– se coc circa 20 de minute

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.