Tarta cu piept de pui si porumb

Pentru ca am in casa niste persoane mai mofturoase la mancare (nu o sa va spun care sunt :P) am tot evitat sa incerc tartele sarate, de teama ca nu vor fi incantati de ele, dar pentru ca astazi chiar nu mai stiam ce sa gatesc la felul 2, am zis sa-mi incerc norocul si cu asa ceva. Am ales o tarta usoara, cu ingrediente simple, si cu un blat de aluat (ca sa-i obisnuiesc incet si cu acest fel de mancare :P).  Sincer, nu ma asteptam sa le placa asa de mult (seamana bine la gust cu pizza :P), dovada ca nici nu am apucat sa fac niste poze clare, mai luminoase, ca in momentul in care a fost gata tarta au si sarit pe ea :)) si s-a si terminat (eu speram sa apuce si ziua de maine, macar o bucatica pentru poze :)) )

Ingrediente (pentru o tava 24 cm):
Blat:
– 150 ml apa calduta
– 10 g drojdie proaspata
– 260 g faina
– 1 lingurita sare
– 1 lingura ulei
Umplutura:
– un piept de pui micut
– un ardei kapia/gras rosu
– o ceapa
– 3 linguri boabe de porumb din conserva
– 100 g cascaval
– 3 linguri iaurt gras/smantana
– 2 linguri pentru calit
– sare, piper si oregano dupa gust

Mod de preparare:
Blat:
– drojdia se dizolva in apa calduta
– intr-un vas se pune faina si sarea si peste ele se adauga apa cu drojdia dizolvata
– se framanta pana se obtinue un aluat omogen care se desprinde usor de vas (mai adaugati faina daca nu se desprinde inca aluatul de pe vas)
– la final se adauga uleiul si se mai framanta putin
– aluatul obtinut se acopera cu un prosop si se pune la dospit, circa 30 de minute, intr-un loc caldut, ferit de curentii de aer
Umplutura:
– pieptul de pui se spala si se taie bucatele mici
– ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt
– uleiul se pune la incins in tigaie si apoi se adauga bucatelele de piept de pui
– se caleste pieptul de pui circa 5 minute si apoi se adauga ceapa si ardeiul taiat bucatele si se mai calesc impreuna cateva minute pana ceapa devine sticloasa– se adauga o canita cu apa, se condimenteaza cu sare, piper si oregano si se lasa pe foc pana cand scade toata apa, si carnea si legumele sunt fierte (daca nu sunt gata, se mai adauga apa)
– umplutura se lasa la racit partial
– pe planseta de lucru, se pune putina faina si se intinde foaia de aluat potrivit de groasa
– tava de tarta (puteti folosi si o tava de tort – ca in cazul meu), se tapeteaza cu hartie de copt, se pune foaia de blat si se inteapa cu furculita
– blatul se unge cu cele 3 linguri de iaurt/smantana, se pune umplutura, boabele de porumb, iar pe deasupra se pune cascavalul dat prin ochiurile mari de la razatoare– tarta se introduce in cuptorul incins, la 175 de grade, timp de circa 35 de minute (pana se rumeneste)– se acoate din cuptor si se serveste

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.