Prajitura cu doua blaturi, ciocolata si mascarpone

Atunci cand fac prajituri, imi place sa ma joc cu ingredientele si sa le combin astfel incat desertul sa fie pe gustul tuturor :). Asa ca prajitura de fata este o prajitura simpla, facuta cu ingredientele avute la indemana, dar care a fost pe gustul familiei si a musafirilor (ca doar nu va gandeati ca nu am impartit-o cu nimeni :P)! Asta e cand ai site culinar: cand vin oamenii la tine, se asteapta intotdeauna sa-i servesti cu un desert de casa :)) si vrei nu vrei, trebuie sa te ridici la nivelul asteptarilor musafirilor :))

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
Blaturi:
– 4 oua (de la oua maimea L)
– 180 g zahar
– 8 linguri ulei
– 5 linguri cu varf de faina
– 3 linguri nuca de cocos
– 2 linguri cacao
– un praf de sare
Crema de ciocolata:
– 200 ml frisca lichida
– 100 g  ciocolata cu lapte
Crema de mascarpone:
– 100 ml frisca lichida
– 250 g mascarpone
– 7 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Blaturi:
– albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma
– se adauga treptat zaharul, continund cu mixarea pana cand se obtine o spuma ferma ca de bezea
– separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul
– peste acestea se adauga spuma de albusuri, se omogenizaeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura/spatula cu miscari circulare, pana la incorporarea fainii in amestec
– compozitia obtinuta, se imparte in doua aprti egale
– o parte se amesteca cu cele 3 linguri de nuca de cocos, iar cealalta parte cu cele 2 linguri de cacao
– blaturile se coc, pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul in prealabil incins, la 150 de grade, circa 15 minute (pana se rumenesc usor) 
– se lasa la racit, apoi se desprinde cu grija hartia de copt de pe ele

Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati (daca aveti ciocolata neagra e si mai bine ca iese mai colorata crema), se pune la topit, impreuna cu 100 ml frisca lichida (din cei 200 ml)
– cand s-a topit ciocolata, se ia amestecul de pe foc si se lasa la racit 
– separat, restul de frisca se mixeaza foarte bine pana se intareste (se tine de paletele mixerului)
– frisca batuta se amesteca cu ciocolata tipita (racita) si se mixeaza pentru omogenizare


Crema de mascarpone:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se intareste si apoi se adauga mascarponele
– se mixeaza 1-2 minute pana la omogenizarea amestecului si este gata si crema de mascarpone
Asamblare:
– pe un platou se aseaza blatul de cacao, se pune peste el crema de mascarpone si se niveleaza
– peste crema de mascarpone se pune blatul cu nuca de cocos si pe deasupra se pune crema de ciocolata, se niveleaza frumos (eu am desenat valuri) si se da la frigider minim 2 ore

– dupa 2 ore se poate taia si servi

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.