Chec aperitiv cu legume

Pentru ca stiu cam cat/ce se mananca intr-o saptamana, la noi in familie, am ajuns sa stiu ce cantitati sa cumpar astfel incat sa nu fac risipa, iar atunci cand mai sunt momente in care ramane ceva nemancat, clar nu arunc ci transform in ceva ce stiu cu siguranta ca va fi pe placul alor mei! Si am observat ca niciodata nu dau gres cu un chec aperitiv, indiferent cu ce-l pregatesc! Astazi am folosit cam tot ce mai era „rest” prin frigider si am facut acest chec cu legume!

Ingrediente:
– 4 oua
– 3 linguri boabe de porumb din conserva
– 4 linguri mazare de la borcan
– 100 g cascaval
– 140 g iaurt
– 7 linguri faina
– 1 ardei rosu
– 50 g masline kalamata fara samburi
– 6 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare: 
– se spala ardeiul, se curata de cotor si seminte si se taie bucatele
– mazarea si porumbul se pun la scurs
– cascavalul se da prin razatoarea mare
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul, cascavalul si legumele
– se adauga apoi faina amesteca cu praful de copt, se adauga sarea, piperul si se omogenizeaza
– compozitia obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma si se omogenizeaza
– amestecul obtinut se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, in prealabil, la 150 de grade, timp de circa 50-60 de minute
– cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se feliaza

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.