Chec aperitiv cu legume
Ingrediente:
– 4 oua
– 3 linguri boabe de porumb din conserva
– 4 linguri mazare de la borcan
– 100 g cascaval
– 140 g iaurt
– 7 linguri faina
– 1 ardei rosu
– 50 g masline kalamata fara samburi
– 6 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se spala ardeiul, se curata de cotor si seminte si se taie bucatele
– mazarea si porumbul se pun la scurs
– cascavalul se da prin razatoarea mare
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare
– galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul, cascavalul si legumele
– se adauga apoi faina amesteca cu praful de copt, se adauga sarea, piperul si se omogenizeaza
– compozitia obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma si se omogenizeaza
– amestecul obtinut se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, in prealabil, la 150 de grade, timp de circa 50-60 de minute
– cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se feliaza