Pilaf cu mazare

O reteta simpla care poate fi servita in post ca fel principal, sau in zilele de frupt ca si garnitura langa o friptura! Se face repede si puteti folosi mai multe legume sau legumele preferate! Eu o pregatesc cel mai des in perioadele de post! 

Ingrediente:
– 250 g orez
– 6 linguri boabe de mazare congelata
– un morcov
– o ceapa mare
– 2-3 linguri ulei pentru calit
– 2 linguri pasta de tomate
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare: 
– se curata ceapa si morcovul de coaja si se spala
– ceapa se toaca marunt
– morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici
– se pune ceapa la calit impreuna cu morcovul 
– cand ceapa devine aurie, se adauga orezul si apa cat sa acopere amestecul
– se lasa sa fiarba la foc mic (daca apa scade si orezul nu este fiert, se mai adauga apa pe parcurs)
– cand orezul este aproape fiert, se adauga pasta de tomate, mazarea, sarea si piperul 
– se mai lasa pe foc pana cand orezul este gata

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Nu am mancat pana acum pilaf cu mazare! M-ai facut curioasa! Sigur e gustoasa!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.