Pilaf cu mazare

Ingrediente:
– 250 g orez
– 6 linguri boabe de mazare congelata
– un morcov
– o ceapa mare
– 2-3 linguri ulei pentru calit
– 2 linguri pasta de tomate
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se curata ceapa si morcovul de coaja si se spala
– ceapa se toaca marunt
– morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici
– se pune ceapa la calit impreuna cu morcovul
– cand ceapa devine aurie, se adauga orezul si apa cat sa acopere amestecul
– se lasa sa fiarba la foc mic (daca apa scade si orezul nu este fiert, se mai adauga apa pe parcurs)
– cand orezul este aproape fiert, se adauga pasta de tomate, mazarea, sarea si piperul
– se mai lasa pe foc pana cand orezul este gata
Pofta buna!
Nu am mancat pana acum pilaf cu mazare! M-ai facut curioasa! Sigur e gustoasa!!
E simplu si gustos!