Drob de porc

Desi au trecut 3 saptamani de cand am pregatit aceasta reteta, nu am avut deloc timp pana astazi sa o scriu. Stiu sigur ca acum nu aveti nevoie de reteta de drob, dar probabil la Paste sau la Craciunul viitor va fi la mare cautare, asa ca va prinde bine si atunci! Reteta o am de la mama si e facuta pe gustul nostru, iar eu sper sa va placa si voua daca o incercati!

Ingrediente (pentru 2 droburi):
– 500 g pulpa de porc 
– 500 g rinichi de porc
– 1 kg ficat de porc
– 4 cepe mai mari
– 4 oua fierte
– 4 oua crude
– o legatura mica de patrunjel
– 3 linguri ulei
– sare si piepr dupa gust

pentru uns:  o lingura faina si 3 linguri smantana

Mod de preparare:
– rinichii si ficatul, se spala si se pun la fiert 
– separat se fierbe si pulpa de porc, taiata cuburi
– ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste in 3 linguri ulei
– maruntaiele impreuna cu carnea se dau prin masina de tocat carne si apoi se amesteca cu patrunjelul tocat si cu cele 4 oua crude
– se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se omogenizeaza
– compozitia se imparte in doua parti
– in fiecare tava, tapetata cu hartie de copt, se pune cate jumatate de compozitie, pe mijloc se pun felii de oua (sau jumatati de oua, dar atunci veti avea nevoie de circa 6 oua fierte), iar apoi se pune, in fiecare tava, restul de compozitie care acopera bucatile de oua
– dintr-o lingura de faina si 3 de smantana se face un amestec cu care se unge fiecare drob – droburile se coc, in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de 50-60 minute

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.