Racituri (piftie ) de porc

Raciturile nu fac parte din categoria retetelor pe care le pregatesc foarte des, pentru ca ai mei prefera alte mancaruri in locul acestora. Asa ca, pentru mine fac racituri doar de sarbatorile de iarna, cand lor la gatesc alte bunatati! Reteta o stiu de la mama, si de fiecare data cand le pregatesc o mai sun si pe ea, sa-mi confirme ca urmez pasii asa cum trebuie, pentru ca inca am emotii ca nu imi vor iesi asa de bune ca si ale ei! 🙂

Ingrediente:
– 2-3 picioare de porc (buturele)
– 2 morcovi

– o ceapa
– o telina
– o radacina pastarnac
– 4-5 catei usturoi
– 2 plicuri gelatina
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se spala buturelele, se curata bine si se taie in 2-3 bucati
– se pun la fiert, cat sa fie acoperite cu apa, si se lasa sa fiarba circa 2 ore jumatate
– dupa o ora si 30 de minute, de cand s-au pus la fiert bucatile de carne, se adauga in oala si legumele curatate de coaja si spalate

– dupa 2 ore de fiert, se adauga gelatina (cu 30 de minute inainte de a inchide focul)
– aproape de final se adauga si sarea si se amesteca pentru omogenizare
– cand carnea si legumele sunt fierte, se inchide focul, se scoate carnea din zeama si se adauga usturoiul tocat, si se amesteca
– se scoate carnea de pe oase, se aseaza in farfurii si peste ea, se adauga zeama strecurata cu ajutorul unei site/strecuratori (eu o strecor de 2 ori inainte de a o pune peste carne in farfurii)
– morcovul fiert se taie rondele si se pune in farfurii langa carne
– farfuriile cu zeama se lasa la racit, apoi se baga la frigider pana se prind

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.