Tagliatele cu naut si piept de pui
Pana astazi am tot evitat nautul fara un motiv anume, si tocmai am descoperit ca cea mica a mea e fan naut, caci a mancat tot din farfurie, desi nu ma asteptam. Si daca copilului i-a placut, cu siguranta vor urma si alte retete cu vedeta acestei zile 🙂 Pentru inceput am ales sa fac aceasta reteta de paste, pentru ca toti din casa iubim pastele, si stiam ca nu am cum sa dau gres, iar nautul s-a potrivit tare bine in aceasta combinatie!
Ingrediente:
– 250 g tagliatele
– un piept de pui
– o conserva de naut
– o ceapa mai mare
– 50 ml suc de rosii
– o ceapa mai mare
– 3 linguri ulei
– sare si oregano dupa gust
Mod de preparare:
– se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (adica se pun la fiert, in apa clocotita, timp de 9-10 minute, la foc mic)
– cand sunt gata se trec prin jet de apa rece si se pun la scurs intr-o sita
– pieptul de pui, se spala, se curata de piele (daca este cazul), se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei incins– cand s-a rumenit putin pe toate partile, se adauga ceapa curatata si tocata si se lasa la calit pana devine translucida
– se adauga apoi o cescuta cu apa, sucul de rosii si se lasa la fiert pana este gata carnea si ceapa – daca sosul scade prea mult, se mai adauga apa la fiert
– se adauga nautul din conserva, scurs de zeama, se potriveste de sare si oregano si se mai lasa pe foc 5 minute
– la final, se adauga pastele, se amesteaca pentru combinarea gusturilor si se inchide focul
Pofta buna!