Tagliatele cu naut si piept de pui

Pana astazi am tot evitat nautul fara un motiv anume, si tocmai am descoperit ca cea mica a mea e fan naut, caci a mancat tot din farfurie, desi nu ma asteptam. Si daca copilului i-a placut, cu siguranta vor urma si alte retete cu vedeta acestei zile 🙂 Pentru inceput am ales sa fac aceasta reteta de paste, pentru ca toti din casa iubim pastele, si stiam ca nu am cum sa dau gres, iar nautul s-a potrivit tare bine in aceasta combinatie!

Ingrediente:
– 250 g tagliatele
– un piept de pui

– o conserva de naut
– o ceapa mai mare
– 50 ml suc de rosii
– o ceapa mai mare
– 3 linguri ulei
– sare si oregano dupa gust

Mod de preparare:
– se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (adica se pun la fiert, in apa clocotita, timp de 9-10 minute, la foc mic)
– cand sunt gata se trec prin jet de apa rece si se pun la scurs intr-o sita
– pieptul de pui, se spala, se curata de piele (daca este cazul), se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei incins
– cand s-a rumenit putin pe toate partile, se adauga ceapa curatata si tocata si se lasa la calit pana devine translucida– se adauga apoi o cescuta cu apa, sucul de rosii si se lasa la fiert pana este gata carnea si ceapa – daca sosul scade prea mult, se mai adauga apa la fiert– se adauga nautul din conserva, scurs de zeama, se potriveste de sare si oregano si se mai lasa pe foc 5 minute– la final, se adauga pastele, se amesteaca pentru combinarea gusturilor si se inchide focul

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.