Blat de tort cu cacao

Desi am mai multe retete de torturi pe site, nu am observat pana acum ca nu v-am prezentat separat, intr-o postare, reteta de blat de tort pe care o folosesc eu cel mai des. Asa ca astazi e despre el, despre blatul de tort simplu cu cacao! 

Ingrediente:(pentru 3 blaturi  de 24 cm):
– 8 oua

– 270 g zahar
– 12 linguri ulei 
– 10 linguri cu varf de faina 
– 4 linguri cacao
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul adaugat treptat pana se obtine o spuma ferma ca de bezea
– galbenusurile se amesteca cu uleiul si apoi se amesteca cu spuma de albusuri si se omogenizeaza
– se adauga faina treptat si se amesteca cu miscari circulare de jos in sus pentru a nu ramane cocoloase de faina
– la final se adauga prin cernere, cele 4 linguri de cacao si se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia
– intr-o tava de 24 de cm, tapetata cu hartie de copt (ca sa evitati sa iasa blatul neuniform, ca al meu de astazi, incercati sa botiti hartia de copt pentru a o modela mai usor dupa forma tavii), se toarna compozitia se se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de circa 50 de minute (se poate imparti compozitia in 3 partie egale si se pot coace separat cele 3 blaturi)
– cand este gata blatul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca total, apoi se ia hartia de copt de pe el si se taie in 3 blaturi cat mai egale

 

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Laura spune:

    Arata delicios ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.