Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

De obicei, la ciorba eu folosesc bors dar pentru ca in ultimul timp tot am vazut tot felul de retete cu ciorba acrita cu zeama de varza, am zis ca nu ar fi rau sa incerc si eu o reteta, asa ca am optat pentru o ciorba cu perisoare din carne de porc si a iesit o nebunie tare delicioasa!  

Ingrediente:
Perisoare:
– 450 g de carne tocata de porc (eu folosesc pulpa de porc pe care o toc acasa)

– 2 linguri gris 
– un albus
– un morcov
– cateva fire de patrunjel verde
– sare si piper dupa gust
Ciorba:
– un morcov
– un ardei gras rosu sau verde
– o radacina patrunjel
– un gogosar
– o legatura de patrunjel verde
– o ceapa
– 250 ml zeama de varza
– 200 ml smantana
– un galbenus
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se spala ceapa, ardeiul gras, gogosarul, radacina de patrunjel si morcovul, se taie marunt si se pun la fiert in apa
– cand legumele sunt fierte, se pregatesc perisoarele
– compozitia de perisoare se pregateste din ingredientele de mai sus si apoi se modeleaza mai mari sau mai mici dupa gustul fiecaruia, cu mainile unse cu putin ulei sau cu apa
– perisoarele astfel formate se aseaza pe un platou si cand sunt gata toate se pun in oala in care fierb legumele si se continua fiertul la foc mic
– cand au fiert perisoarele se pregatesc amestecul de smantana
– smantana se amesteca cu galbenusul si peste amestec se adauga 2-3 linguri de ciorba, se omogenizeaza si se adauga treptat cu o lingura in oala
– cand aproape da in clocot ciorba, se inchide focul si se adauga patrunjel verde tocat marunt

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.