Rulada tigrata cu fructe tropicale si ciocolata

La multi ani, draga femeie cu ocazia zilei de 8 martie! Nu uita ca esti minunata si ca viata fara tine nu ar fi la fel! In cinstea acestei zile, am facut aceasta rulada cu fructe si ciocolata si va servesc si pe voi cu cate o feliuta, chiar daca numai virtual! La ornat m-a ajutat Bianca, asa ca probabil intelegeti de ce e asa de multicolora! 😛

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri ulei
– 5 linguri faina
– 6 linguri zahar
– 2 linguri cacao
– un praf de sare
Crema:
– 160 g ciocolata cu lapte

– 160 g frisca lichida
– 2 linguri zahar pudra
– 2 linguri zahar pudra
– o conserva de compot cu fructe tropicale
– ornamente

Mod de preparare:
Blat: 
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul care se adauga treptat
– galbenusurile se amesteca cu cele 5 linguri de uleiul, iar apoi peste ele se adauga spuma de albusuri
– se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta
– se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz (se opresc 10 linguri din compozitie), tapetata cu hartie de copt
– restul de compozitie se amesteca cu cacao, adaugata prin cernere si se omogenizeaza
– cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie, din loc in loc, peste blatul alb, si se preseaza putin cu lingura, pentru a rezulta aspectul tigrat
– blatul astfel obtinut se se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.15 minute sau pana cand trece „testul scobitoarea” (daca scoateti scobitoarea curata din blat inseamna ca e gata, daca nu, o mai lasati putin)
– cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand se raceste si e gata crema
Crema de ciocolata:
– fructele tropicale, bucati, se pun la scurs intr-o sita
– ciocolata rupta bucati, se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida
– cratita se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand continuu
– se lasa la frigider pana se raceste si apoi se mixeaza impreuna cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa
– crema astfel obtinuta, se amesteca cu bucatile de fructe
– se desface blatul si se intinde crema, oprindu-se 4-5 linguri pentru ornat rulada
– se acopera rulada cu restul de crema si se orneaza dupa preferinte cu ornamente si fructe

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.