Biscuiti cu smantana si fulgi de ciocolata

Este o reteta simpla de biscuiti cu fulgi de ciocolata, in care untul a fost inlocuit cu smantana. Daca aveti de gand sa-i preparati, trebuie sa aveti grija ca compozitia sa nu devina elastica, caci veti obtine niste biscuiti gumati, de toata frumusetea! V-o spun din proprie experienta, caci prima data am obtinut biscuiti gumati nu fragezi, asa cum ar fi trebuit! :))

Ingrediente:
– 350 g smantana
– un ou

– 175 g zahar pudra
– 450 g faina (aproximativ)
– fulgi de ciocolata
– 2-3 picaturi esenta de lamaie

Mod de preparare:
– se mixeaza oul impreuna cu zaharul pudra, circa 5 minute
– se adauga smantana si esenta de lamaie si se omogenizeaza amestecul cu ajutorul unui tel
– se adauga faina si se amesteca compozitia (nu foarte mult, caci se pare ca aici am gresit eu prima data – cu cat il amesteci mai mult, cu atat tinde sa devina un aluat elastic)
– aluatul astfel obtinut (aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de maini) se amesteca cu fulgii de ciocolata si se inveleste in folie alimentara, lasandu-se circa 60 de minute la rece
– se modeleaza, cu mainile fursecuri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt
– se coc, la circa 180 de grade, pana ce devin usor rumeni

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.