Biscuiti cu smantana si fulgi de ciocolata

Este o reteta simpla de biscuiti cu fulgi de ciocolata, in care untul a fost inlocuit cu smantana. Daca aveti de gand sa-i preparati, trebuie sa aveti grija ca compozitia sa nu devina elastica, caci veti obtine niste biscuiti gumati, de toata frumusetea! V-o spun din proprie experienta, caci prima data am obtinut biscuiti gumati nu fragezi, asa cum ar fi trebuit! :))

Ingrediente:
– 350 g smantana
– un ou

– 175 g zahar pudra
– 450 g faina (aproximativ)
– fulgi de ciocolata
– 2-3 picaturi esenta de lamaie

Mod de preparare:
– se mixeaza oul impreuna cu zaharul pudra, circa 5 minute
– se adauga smantana si esenta de lamaie si se omogenizeaza amestecul cu ajutorul unui tel
– se adauga faina si se amesteca compozitia (nu foarte mult, caci se pare ca aici am gresit eu prima data – cu cat il amesteci mai mult, cu atat tinde sa devina un aluat elastic)
– aluatul astfel obtinut (aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de maini) se amesteca cu fulgii de ciocolata si se inveleste in folie alimentara, lasandu-se circa 60 de minute la rece
– se modeleaza, cu mainile fursecuri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt
– se coc, la circa 180 de grade, pana ce devin usor rumeni

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.