Briose din albusuri cu jeleu de menta si fulgi de ciocolata

Imi plac dulciurile cu menta, insa pentru ca ai mei nu vor nici macar sa le guste, nu am facut deloc pana acum prajituri de casa cu menta! Insa astazi, m-am gandit la sufletul meu, si cum aveam pe stoc albusuri, jeleu de menta si fulgi de ciocolata, le-am combinat in aceste delicioase briose, pe care le-a ornat Bianca, ca doar nu va imaginati ca am stat singura la bucatarie!

Ingrediente :
Briose (circa 13 buc):
– 200 g albus de ou
– 190g zahar
– 125 g faina
– 5 linguri ulei
– 4 linguri jeleu de menta
– fulgi de ciocolata

Decor:
– 100 ml frisca lichida 
– 3 linguri zahar pudra
–  3 picaturi colorant rosu

Mod de preparare:
Briose
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma tare, ca de bezea
– se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura, cu miscari de sus in jos, pana la incorporarea acesteia
– se adauga uleiul si se omogenizeaza
– jeleul se topeste la microunde si se adauga peste albusuri
– se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza– compozitia astfel obtinuta se pune in formele de briose, din silicon si se dau la cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de circa 20 de minute– cand sunt gata, se scot din forme si se lasa la racit
Decor:
– frisca se mixeaza cu zaharul pana se intareste
– la final, se adauga si colorantul si se mixeaza pana la uniformizare
– cu frisca colorata se orneaza briosele, dupa preferinte 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.