Prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva
In post, mama face foarte des aceasta prajitura, pentru ca are un gust aparte, diferit de alte prajituri de post si pentru ca este dulce asa cum ne place noua! Zilele trecute mi-am facut si eu curaj sa o pregatesc si uitati ce mi-a iesit! Pentru o prajitura de post, este tare buna!
Ingrediente :
Foi (4 bucati):
– 16 linguri apa
– 2 lingurite de bulion
– 16 linguri ulei
– un pliculet praf de copt (10 g)
– 6 linguri zahar
– faina cat cuprinde
Crema de halva:
– 250 g de halva
– 500 g mere
– 75 g zahar
– 2 linguri ulei
Decor:
– zahar pudra
Mod de preparare:
Foi:
– cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
– se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
– cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
– se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
– aluatul obtinut se imparte, in 4 partie egale
– se decupeaza hartia de copt fix cat tava de copt si se pune fiecare parte de aluat pe ea, cu putina faina presarata peste aluat
– cu ajutorul sucitorului, se intinde fiecare foaie direct pe hartia de copt (astfel evitati sa faceti foaia mai mica sau mai mare decat este tava)
– fiecare foaie se coace la 200 de grade, circa 3-4 minuteCrema de halva:
– se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare
– se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul
– dupa ce sunt calite, merele se scurg de zeama lasata
– peste merele calite se adauga halvaua data prin razatoarea mare si se amesteca pana la omogenizare
– foile se ung cu crema obtinuta, se pune peste ele o greutate si se lasa la rece peste noapte, se pudreaza cu zahar pudra dupa care se taie si se serveste
Pofta buna!!
Arata delicios ! 🙂