Cheesecake cu oreo

Daca nu va place pasca sau nu aveti timp sa o pregatiti, puteti pregati pentru sarbatoarea pascala care se apropie, un cheesecake care nu va ia prea mult timp ca sa-l pregatiti, si care cu siguranta va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari! Eu l-am pregatit acum cateva zile, cand am avut musafiri, nu a durat mult sa-l pregatesc, si cat timp am stat cu prietenii la un pahar de vorba, cheesecakeul a stat si la frigider atat cat trebuie inainte de a-l taia ! (circa 4 ore)

Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):
Blat: 
– 250 g biscuiti oreo
– 175 g unt
– 2 picaturi esenta de vanilie

Crema:
– 250 ml frisca lichida
– 500 g mascarpone
– 80 g zahar pudra
– 120 g biscuiti oreo
– 10 g gelatina granule
Decor:
– bobite de ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara (folia am trecut-o pe sub partea inferioara a tavii, astfel incat doar peretii au fost tapetati cu folie alimentara)
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa 30 de minute
Crema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa, timp de 5 minute
– mascarponele se adauga peste frisca dulce si se mixeaza pana la omogenizare– gelatina se topeste la microunde si se adauga peste crema, mixand energic timp de 1 minut
– biscuitii se rup bucatele si se pun in crema amestecand cu o lingura, pana la „incorporarea” bucatilor de biscuiti in crema– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru circa 4 ore – dupa cele 4 ore, se scoate cu grija din tava, se portioneaza si se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.