Cheesecake cu oreo

Daca nu va place pasca sau nu aveti timp sa o pregatiti, puteti pregati pentru sarbatoarea pascala care se apropie, un cheesecake care nu va ia prea mult timp ca sa-l pregatiti, si care cu siguranta va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari! Eu l-am pregatit acum cateva zile, cand am avut musafiri, nu a durat mult sa-l pregatesc, si cat timp am stat cu prietenii la un pahar de vorba, cheesecakeul a stat si la frigider atat cat trebuie inainte de a-l taia ! (circa 4 ore)

Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):
Blat: 
– 250 g biscuiti oreo
– 175 g unt
– 2 picaturi esenta de vanilie

Crema:
– 250 ml frisca lichida
– 500 g mascarpone
– 80 g zahar pudra
– 120 g biscuiti oreo
– 10 g gelatina granule
Decor:
– bobite de ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara (folia am trecut-o pe sub partea inferioara a tavii, astfel incat doar peretii au fost tapetati cu folie alimentara)
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa 30 de minute
Crema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa, timp de 5 minute
– mascarponele se adauga peste frisca dulce si se mixeaza pana la omogenizare– gelatina se topeste la microunde si se adauga peste crema, mixand energic timp de 1 minut
– biscuitii se rup bucatele si se pun in crema amestecand cu o lingura, pana la „incorporarea” bucatilor de biscuiti in crema– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru circa 4 ore – dupa cele 4 ore, se scoate cu grija din tava, se portioneaza si se serveste

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.