Prajitura cu foi si branza de vaci

Este o prajitura simpla cu foi si branza de vaci, cu o crema usor de facut si gustoasa! 

Ingrediente (pentru o tava de 20*30 cm):
Foile (2 bucati):
– 4 oua
– 250 g faina
– 250 g zahar pudra
– 50 ml ulei
– 100 g zahar
– 100 ml apa minerala
– o lingurita rasa de amoniac pentru prajituri

Crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 250 g unt
– 1 plic zahar vanilat (10 g)
– 250 g zahar pudra
Decor:
– zahar pudra

Mod de preparare:
Foile:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma zaharul
– galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor, si peste ele se adauga spuma de albusuri
– se amesteca bine si compozitia rezultata se imparte in doua parti si se intind foile
– in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, se coc, pe rand, cele doua foi, la 160 de grade, pana se rumenesc usor
– se lasa sa se raceasca si se pregateste crema
Crema:
– se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma
– se adauga branza de vaci si se omogenizeaza
– pe un platou se aseaza prima foaie, peste ea se aseaza crema si se niveleaza, apoi se pune a doua foaie, si deasupra se pudreaza cu zahar pudra
– se lasa peste noapte la rece, la presat, cu o greutate peste ea si apoi se portioneaza si se serveste 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.