Prajitura cu foi si branza de vaci

Este o prajitura simpla cu foi si branza de vaci, cu o crema usor de facut si gustoasa! 

Ingrediente (pentru o tava de 20*30 cm):
Foile (2 bucati):
– 4 oua
– 250 g faina
– 250 g zahar pudra
– 50 ml ulei
– 100 g zahar
– 100 ml apa minerala
– o lingurita rasa de amoniac pentru prajituri

Crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 250 g unt
– 1 plic zahar vanilat (10 g)
– 250 g zahar pudra
Decor:
– zahar pudra

Mod de preparare:
Foile:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma zaharul
– galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor, si peste ele se adauga spuma de albusuri
– se amesteca bine si compozitia rezultata se imparte in doua parti si se intind foile
– in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, se coc, pe rand, cele doua foi, la 160 de grade, pana se rumenesc usor
– se lasa sa se raceasca si se pregateste crema
Crema:
– se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma
– se adauga branza de vaci si se omogenizeaza
– pe un platou se aseaza prima foaie, peste ea se aseaza crema si se niveleaza, apoi se pune a doua foaie, si deasupra se pudreaza cu zahar pudra
– se lasa peste noapte la rece, la presat, cu o greutate peste ea si apoi se portioneaza si se serveste 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.