Mancare de spanac cu lapte

Pana astazi, am mancat spanacul doar in salate, dar pentru ca in ultimul timp am cam renuntat la dulciuri si carne, am zis ca e momentul potrivit, sa-l incerc si in alta varianta! Asa ca am optat pentru aceasta reteta, descoperind astfel ca imi place gatit si in acesta mod! De fapt, am devenit fana acestei mancari!

Ingrediente:
– 1 kg spanac
– 2 linguri ulei

– 100 ml lapte
– o lingura faina
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri smantana
–  sare dupa gust

Mod de preparare:
– se spala spanacul frunza cu frunza, se alege de codite si se lasa la scurs
– se pune o oala cu apa la fiert (circa 1,5 l), si in momentul in care apa fierbe se adauga spanacul si se lasa sa dea in 2-3 clocote
– se scot frunzele de spanac din apa, si se lasa la racit putin, apoi se toaca marunt
– separat, se pune uleiul la incins, se adauga faina si se amesteca repede cu telul, apoi se toarna treptat laptele pana ajunge sosul la consistenta pe care o doriti
– spanacul tocat se adauga peste sos, omogenizandu-se bine
– se adauga si usturoiul tocat, smantana si sarea, se omogenizeaza si se mai lasa 5 minute pe foc 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.