Pizzete
Ingrediente (cantitatile sunt puse „din ochi”):
– o foaie aluat foietaj
– cascaval
– masline feliate
– sunca/muschi afumat felii
– ciuperci
– ketchup picant
– sare si oregano
– un ou
Mod de preparare:
– foietajul se scoate de la congelator si se lasa la dezghetat
– cand este gata, se aseaza pe planseta de lucru si se intinde putin cu sucitorul
– se unge cu ketchup amestecat cu putin oregano
– se rade cascavalul peste ketchup, se adauga feliile de sunca/muschi, ciupercile si maslinele
– se adauga si putina sare si se ruleaza foietajul cu grija
– se lasa la frigider 30 de minute (daca sunteti prea flamanzi, puteti sa renuntati la acest timp)
– se feliaza cu grija, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung usor cu pensula cu ou batut
– se dau in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana cand se rumenesc
Pofta buna!!!