Chiftelute din dovlecei (de post)

In ultima perioada am facut o pasiune pentru dovlecei, desi ai mei nu sunt fanii acestora. Dar cand imi este pofta, mie imi fac retete cu dovlecei, iar lor altceva!  Astazi va arat cum mi-au iesit mie chiftelutele de dovelcei (de post) la cuptor!  

Ingrediente:
– 2 dovlecei
– 2 morcovi mai mici

– o ceapa mica 
– 2-3 fire ceapa verde
– cateva fire de patrunjel
– 3-4 linguri faina de grau (depinde de cat de bine sunt scursi dovleceii)
–  sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se curata si se spala legumele
– dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa
– morcovul se da si el prin razatoarea mica
– patrunjelul si firele de ceapa verde se toaca marunt
– se amesteca toate legumele, se adauga sarea si piperul, faina si se amesteca compozitia pana la omogenizare
– se formeaza chiftelute, cu mana trecuta prin apa, care se pun in tava de copt, tapetata cu hartie de copt
– se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana cand se rumenesc (circa 30 de minute) (la jumatatea timpului, cand sunt rumene la talpa, se intorc cu grija)

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.