Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

Nu stiu cate capsuni se mai gasesc acum prin piete, dar pentru ca am ramas restanta cu multe retete, abia astazi i-a venit randul acesteia la publicare. Fiind o prajitura cu fructe, o puteti pregati cu altele, cum ar fi zmeura, caise, nectarine care se gasesc acum proaspete, la vanzare!

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
Blat:
– 4 oua
– 200 g zahar
– 10 linguri de faina de grau
– 6 linguri ulei
– un praf de sare
– putina esenta de vanilie

Crema:
– 250 g mascarpone
– 200 ml frisca lichida
– 8 linguri zahar pudra
– 150 g capsuni

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se fac spuma
– se adauga treptat zaharul si se mixeaza la viteza mare, pana cand se obtine o spuma ferma ca de bezea
– galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga spuma de albusuri peste ele
– se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina, amestecand de sus in jos, cu o lingura pana la incorporarea fainii in amestec
– compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor la 150 de grade (incalzit in prealabil) timp de 20-25 de minute
– cand este gata, se lasa sa se raceasca si apoi se scoate hartia de copt de pe blat
Crema:
– capsunile se spala, se taie bucati si se pun la scurs
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce se intareste
– cand se tine de paletele mixerului, e gata, si acum se adauga mascarponele
– se mixeaza din nou, pana ce mascarponele este inglobat in frisca (circa 2-3 minute nu mai mult)
– se adauga bucatile de capsuni, si se omogenizeaza cu o lingura/spatula
– cream obtinuta se intinde peste blatul rece , se uniformizeaza, si se lasa la frigider 2-3 ore
– cand se tine de paletele mixerului, e gata, si acum se adauga mascarponele
– se mixeaza din nou, pana ce mascarponele este inglobat in frisca (circa 2-3 minute nu mai mult)

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.