Spaghette cu rosii, dovlecei si ierburi aromate

Dupa cum vedeti, in ultimul timp tot v-am prezentat retete cu dovlecei. Si asta pentru ca in ultima perioada sunt la o mica dieta, asa ca legumele si fructele nu lipsesc din meniul meu zilnic. Si cum pastele cu legume sunt usor de facut, nu puteam sa nu le pregatesc si in varianta cu dovlecei, daca tot suntem in plin sezon al dovleceilor!

Ingrediente :
– circa 250 g spaghette
– o conserva de rosii cuburi/ 3 rosii coapte
– un dovlecel mai mare
– 2 linguri ulei
– un praf de sare
– 2 catei de usturoi
– o lingurita de ierburi aromate (amestec de oregano, busuioc, cimbrisor, piper negru, curcuma)

Mod de preparare:
– se puna apa la fiert, cu un praf de sare (circa 2 l apa)
– cand apa fierbe, se adauga spaghettele si se fierb, la foc mic, conform instructiunilor de pe ambalaj
– usturoiul curatat si tocat, se pune la calit, si cand s-a calit se scoate din tigaie
– dovlecelul se spala, se taie felii subtiri si se pune la calit in uleiul in care s-a calit usturoiul
– se calesc feliile de dovlecel la foc mic, si se intorc pe cat posibil, astfel incat sa fie calite pe ambele parti
– cand feliile de dovlecel sunt calite se adauga cuburile de rosii, o cescuta de apa (circa 50 ml), ierburile, un praf de sare si se mai lasa pe foc cat sa scada sosul
– se adauga la final pastele, se inchide focul, se amesteca pastele cu sosul si se mai lasa circa 5 minute in tigaie pentru a se intrepatrunde aromele

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.