Prajitura rasturnata cu zmeura

Prajiturile cu fructe, mi se par cea mai buna alegere pentru un desert de vara, in cazul in care nu preferati o inghetata 🙂 Iar faptul ca se fac usor si poti alege sa le pregatesti cu ce fructe iti plac, le fac sa fie pe placul tuturor!

Ingrediente (pentru un vas yenna cu diam de 22 cm):
– 200 g zmeura
– 3 oua mari
– 200 g zahar
– 6 linguri faina
– un pliculet de zahar vanilat
– un cubulet unt

Mod de preparare:
– vasul yenna in care urmeaza sa fie copata prajitura, se unge cu unt
– zmeura se amesteca, usor cu 5 linguri de zahar (din cele 200 de g) si se aseaza in vasul yenna
– albusurile se separa de galbenusuri, iar albusurile se mixeaza cu zaharul adauga treptat, pana capata consistenta de bezea
– peste bezea se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si faina si se amesteca cu o lingura, pana la incorporarea completa a fainii in amestec
– compozitia obtinuta, se adauga peste zmeura, si se da la cuptor, la 170 de grade, timp de circa 35 de minute
– cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yenna o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.