Coaste de porc glazurate

Pana astazi, coastele de porc nu faceau prea des, parte din meniul familie, insa papilele noastre gustative au fost atat de incantate de aceasta reteta, incat o voi face cu siguranta foarte des pentru ca ne-a placut tuturor, de la mic la mare!  

Ingrediente:
– o bucata de coaste (scaricica de porc) de circa 600 g
– o lingura de mustar clasic

– 4 linguri sos de soia
– o lingura pasta de tomate
– o lingurita miere de albine
– o lingurita sare
–  1/2 lingurita piper
– o lingura de amestec condimente: oregano, boia dulce, boabe de mustar, coriandru sau ce condimente va sunt pe plac

Mod de preparare:
– se curata bucata de scarita de porc, de pielita care acopera parte inferioara si se pune sarea, piperul si jumatate de lingurita din amestecul de condimente de mai sus pe ambele parti, se pune intr-o punga de plastic si se lasa peste noapte la frigider
– a doua zi, se scoate carne de la frigider si se aseaza bucata de carne intr-o tava prevazuta cu gratar pentru fripturi, iar in tava se toarna 2 cani cu apa rece
– se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade pentru circa 1 ora si 10 minute
– intre timp, se pregateste sosul cu care se va glazura bucata de carne, amestecandu-se mustarul cu pasta de tomate, mierea de albine, un praf de sare si condimentele preferate
– la expirarea timpului, se scoate cu grija folia de aluminiu (aveti grija sa nu va frigeti cu aburul care iese din tava!!!) si se unge carnea, pe toate partile, cu sosul pregatit, cu ajutorul unei pensule (daca este nevoie se mai completeaza tava cu apa)

– se introduce din nou carnea la cuptor, se scoate dupa 20 de minute, se intoarce pe cealalata parte si se mai lasa 20 de minute
– carnea este gata cand intra cu usurinta furculita in ea (carnea dintre oase) – daca este nevoie se mai mareste timpul de stat in cuptor
– se serveste cu garnitura preferata

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.