Trandafiri cu rahat si miere

Astazi m-am jucat in bucatarie, la partea de desert, si am facut acesti trandafiri prezentabili cu bucatele de rahat si multa miereeeeee! Juriul (adica sotul si cele doua fetite din dotare) le-au dat nota 10 trandafirasilor, asa ca daca ii faceti si voi sa-mi spuneti ce nota le dati, atat pentru prezentare cat si pentru gust! 

Ingrediente (circa 18 bucati):
– 250 g rahat
– 12 g drojdie proaspata

– un galbenus
– 50 g zahar
– 200 ml lapte
– 350 g faina
– 3 linguri ulei floarea soarelui
– miere de albine
– un ou

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele incalzit putin, in prealabil
– galbenusul se amesteca foarte bine cu zaharul si peste acest amestec se adauga laptele cu drojdia dizolvata – toate acestea se adauga peste faina si se framanta timp de 45 de minute
– se omogenizeaza amestecul si se adauga treptat faina
– trebuie sa rezulte un aluat omogen, care se desprinde usor de pe peretii vasului (daca este nevoie mai adaugati faina)
– la final se adauga uleiul si se mai framanta cateva minute pana la incorporarea acestuia in aluat
– aluatul se lasa la crescut, circa 40 de minute (pana isi dubleaza volumul)
– pe planseta de lucru, pudrata cu putina faina, se intind foi subtiri si se taie fasii de circa 4 cm, pe care se aseaza bucatele de rahat
– la fiecare fasie de aluat se pliaza parte peste parte, marginile ca mai jos– se ruleaza fasiile astfel incat sa rezulte forma unor trandafirii
– trandafirii de aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– se ung cu ou batut si se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc
– cand sunt gata, se scot din cuptor si se ung cu miere

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.