Trandafiri cu rahat si miere

Astazi m-am jucat in bucatarie, la partea de desert, si am facut acesti trandafiri prezentabili cu bucatele de rahat si multa miereeeeee! Juriul (adica sotul si cele doua fetite din dotare) le-au dat nota 10 trandafirasilor, asa ca daca ii faceti si voi sa-mi spuneti ce nota le dati, atat pentru prezentare cat si pentru gust! 

Ingrediente (circa 18 bucati):
– 250 g rahat
– 12 g drojdie proaspata

– un galbenus
– 50 g zahar
– 200 ml lapte
– 350 g faina
– 3 linguri ulei floarea soarelui
– miere de albine
– un ou

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele incalzit putin, in prealabil
– galbenusul se amesteca foarte bine cu zaharul si peste acest amestec se adauga laptele cu drojdia dizolvata – toate acestea se adauga peste faina si se framanta timp de 45 de minute
– se omogenizeaza amestecul si se adauga treptat faina
– trebuie sa rezulte un aluat omogen, care se desprinde usor de pe peretii vasului (daca este nevoie mai adaugati faina)
– la final se adauga uleiul si se mai framanta cateva minute pana la incorporarea acestuia in aluat
– aluatul se lasa la crescut, circa 40 de minute (pana isi dubleaza volumul)
– pe planseta de lucru, pudrata cu putina faina, se intind foi subtiri si se taie fasii de circa 4 cm, pe care se aseaza bucatele de rahat
– la fiecare fasie de aluat se pliaza parte peste parte, marginile ca mai jos– se ruleaza fasiile astfel incat sa rezulte forma unor trandafirii
– trandafirii de aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– se ung cu ou batut si se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc
– cand sunt gata, se scot din cuptor si se ung cu miere

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.