Vinete umplute cu legume

Nu, nu am disparut de pe aici, asa cum probabil s-au gandit unii din cauza faptului ca nu mai scriu retete mai des, dar pur si simplu caut si nu gasesc timp pentru casuta mea virtuala! Am ramas in urma cu multe retete, dar inca mai sper sa gasesc timp si pentru pasiunea mea si sa va arat si voua ce am mai gatit bun! Si pentru ca si astazi, stau cam rau cu timpul va scriu pe fuga aceasta reteta simpla, simpla de tot! 

Ingrediente:
– 3 vinete (mai mici am folosit eu)
– o ceapa

– un ardei
– 4 rosii coapte
– 3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
– cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
– se spala vinetele, se usuca cu un prosop si se taie in jumatati, pe lungime
– cu ajutorul unei linguri se scobesc de miez, avand grija sa nu se scoabeasca prea mult pentru a deteriora coaja
– se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete, ardeiul taiat cuburi mici si se calesc putin, apoi se adauga si rosiile tocate si se mai lasa cateva minute pe foc
– se condimenteaza amestecul cu sare si piper, se amesteca si se inchide focul
– in tava de la aragaz, se aseaza hartie de copt, apoi jumatatile de vinete
– fiecare jumatate, se umple cu amestecul de legume pregatit
– se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 180 de grade, circa 35 de minute
– dupa cele 35 de minute, se scoate folia si se mai lasa la cuptor circa 15 minute
– se servesc cu patrunjel tocat

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.