Prajitura „Regina Maria”

Am ales sa pregatesc aceasta prajitura acum, pentru ca am considerat ca este potrivita cu marea sarbatoare crestina de astazi, si pentru ca am si eu sarbatorita sufletului meu, si anume fetita mea cea mare. Asa ca la multi ani, Maria mea si la multi ani tututor celor ce purtati numele de Maria/Marian/Marina! 

Ingrediente (pentru o tava de 30*20 cm):
Blat 1:
– 5 oua

– 6 linguri cu zahar
– 6 linguri faina
– 3 linguri ulei
– un praf de sare
Blat 2:
– 6 albusuri
– 6 linguri zahar
– 150 g nuci prajite
– 2 linguri faina
Crema:
– 6 galbenusuri
– 200 g unt 82% grasime, la temperatura camerei
– 10 linguri zahar
– 3 linguri amidon
– 5 linguri lapte
– 2 linguri cacao
Sirop:
– 75 ml apa
– 3 linguri zahar
– cateva picaturi esenta de rom
Decor:
– fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Blat 1:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul mixandu-se pana se obtine o spuma ferma, ca de bezea
– galbenusurile se amesteca cu cele 3 linguri de ulei, si apoi se adauga peste spuma de albusuri
– se omogenizeaza, si la final se adauga faina amestecand de jos in sus, cu o spatula, pana la incorporarea fainii in amestec
– compozitia rezultata, se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul incins, la 180 de grade, timp de circa 15 minute
– cand este gata, se lasa sa se raceasca si apoi se scoate cu grija hartia de copt de pe elBlat 2:
– nucile prajite se toaca grosier
– albusurile se mixeaza spuma, adaugand treptat cele 6 linguri de zahar
– se adauga apoi faina si nucile si se amesteca cu o lingura pana la incorporare
– compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de circa 15 minute
– 2 linguri cacaocand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se scoate, cu grija, hartia de copt
Crema:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc
– se adauga apoi laptele, amidonul si cacao si se omogenizeaza
– compozitia, se pune pe baie de aburi si se lasa circa 8 minute, pana se ingroasa la fel ca o budinca
– crema astfel obtinuta se lasa sa se raceasca
– untul se mixeaza spuma, si apoi se adauga treptat crema, mixand usor pana la omogenizare
Sirop:
– apa impreuna cu zaharul se pun pe foc si se lasa pana se topeste zaharul
– se inchide focul si se adauga cateva picaturi de esenta
– se lasa sa se raceasca
Asamblare:
– pe o tava se aseaza primul blat si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop
– se aseaza peste el, jumatate din cantitatea de crema, si peste aceasta se aseaza al doilea blat, cel de bezea
– se insiropeaza cu restul de sirop si peste el se pune restul de crema
– deasupra se orneaza cu fulgi de ciocolata, ornamente de care va plac

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.