Rulada cu mascarpone si fructe exotice

De obicei, in weekend le pregatesc  la ai mei, dulciuri de casa, pentru ca in timpul saptamanii e mai greu cu timpul alocat dulciurilor de casa! Weekendul acesta i-am rasfatat cu aceasta rulada cu mascarpone si fructe! 

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 5 linguri cu varf de faina
– un praf de sare

Crema de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 250 ml frisca lichida
– 6 linguri zahar pudra
– o conserva de fructe exotice

Decor:
– bomboane colorate

Mod de preparare:
Blat: 
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, dupa care se adauga peste spuma de albusuri
– se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o pingura/spatula, cu miscari de sus in jos pana la incorporarea fainii
– compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand devine usor rumena
– cand este gata,se rastoarna pe un prosop umed de bucatarie, se scoate hartia de copt cu grija si se ruleaza in prosop
– se lasa in prosop, pana cand este gata crema
Crema: 
– bucatile de fructe, se separa de siropul din conserva si se pun intr-o sita pentru a scapa de surplusul de sirop
– siropul se pastreaza pentru a insiropa blatul
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana devine ferma
– se adauga apoi, mascarponele si se mai mixeaza 1-2 minute pana la omogenizare
– la final, se pun deoparte 4 linguri de crema (pentru ornat), apoi se adauga bucatile de fructe si se amesteca cu o spatula pentru incorporarea lor in crema
– se desface blatul, se insiropeaza cu compot si peste el se aseaza crema cu fructe
– se ruleaza, si se orneaza cu restul de crema si cu bomboane
– se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.