Conopida pane

Nu s-a intamplat niciodata pana acum, de cand am blogul, sa treaca o luna, fara sa scriu macar o singura reteta, asa cum s-a intamplat cu luna octombrie! 🙁 ! Sper sa-mi revin cu timpul liber si sa va scriu mai multe retete! Pana una-alta, astazi va prezint aceasta reteta simpla, caci atat am timp sa scriu!

Ingrediente:
– o conopida mica
– 3 oua
– 4-5 linguri faina de grau
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
– conopida se curata de partea verde si se spala bine, cu apa rece
– se desface in buchetele si se mai spala intr-o apa (e posibil sa mai fie ascunse unele „vietati” printre buchetele si preventiv eu o mai spal o data)
– intr-o oala, se pun 2 litri de apa la fiert cu o lingurita de sare
– cand apa clocoteste, se adauga buchetelele de conopida, se acopera cu un capac, si se lasa la foc mic, timp de 7 minute
– buchetelele de conopida fierte, se pun la scurs pentru 10 minute, timp in care se pregateste aluatul
– se bat ouale cu sare si piper, se adauga faina si se omogenizeaza – compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei pentru clatite
– fiecare bucata de conopida, se trece prin acest amestec si se pune la prajit in baie de ulei incins, intorcand-o pe toate partile
– cand este gata, se scoate pe un prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de ulei si se serveste cu sosul preferat

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.