Conopida pane

Nu s-a intamplat niciodata pana acum, de cand am blogul, sa treaca o luna, fara sa scriu macar o singura reteta, asa cum s-a intamplat cu luna octombrie! 🙁 ! Sper sa-mi revin cu timpul liber si sa va scriu mai multe retete! Pana una-alta, astazi va prezint aceasta reteta simpla, caci atat am timp sa scriu!

Ingrediente:
– o conopida mica
– 3 oua
– 4-5 linguri faina de grau
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
– conopida se curata de partea verde si se spala bine, cu apa rece
– se desface in buchetele si se mai spala intr-o apa (e posibil sa mai fie ascunse unele „vietati” printre buchetele si preventiv eu o mai spal o data)
– intr-o oala, se pun 2 litri de apa la fiert cu o lingurita de sare
– cand apa clocoteste, se adauga buchetelele de conopida, se acopera cu un capac, si se lasa la foc mic, timp de 7 minute
– buchetelele de conopida fierte, se pun la scurs pentru 10 minute, timp in care se pregateste aluatul
– se bat ouale cu sare si piper, se adauga faina si se omogenizeaza – compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei pentru clatite
– fiecare bucata de conopida, se trece prin acest amestec si se pune la prajit in baie de ulei incins, intorcand-o pe toate partile
– cand este gata, se scoate pe un prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de ulei si se serveste cu sosul preferat

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.