Supa crema de conopida
Poate o sa va mirati de faptul ca pana astazi nu am fost deloc tentata sa prepar, nici macar sa gust o supa crema de conopida, si asta pentru ca prefer ciorbele! Dar astazi chiar am descoperit ca aveam o impresie gresita despre gustul acestei supe creme, asa ca nu am rezistat sa ma opresc doar la o portie!!
Ingrediente:
– o conopida potrivita
– 2 cartofi
– un morcov
– o ceapa
– 2-3 linguri ulei pentru calit
– 2 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se curata legumele si se spala
– ceapa se toaca si se pune la calit in 2-3 linguri ulei
– cand devine usor sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mare, cartofii taiati cubulete si usturoiul tocat si se calesc pana ceapa este calita
– peste ele se adauga 3 cani cu apa si se lasa pana da apa in clocot, apoi se adauga si buchetelele de conopida, sare si piper (daca e nevoie se mai adauga apa, cat sa fie acoperite toate legumele)
– se fierb circa 20 de minute
– legumele fierte impreuna cu jumatate din cantitatea de apa se pun in blender
– se mixeaza pana se obtine crema de legume si se mai adauga treptat din apa in care au fiert, pana cand se obtine consistenta dorita
– se serveste cu crutoane de paine
Pofta buna!