Papanasi moldovenesti

Sunt moldoveanca asa ca tot ce tine de bucataria acestei regiuni nu imi este strain, pentru ca am crescut langa o bunica si o mama gospodine din cale afara, si am crescut cu cele mai bune poale in brau, sarmale, cighir (drob), racituri (piftie) si papanasi, caci azi este vorba despre ei in varianta moldoveneasca!  

Ingrediente:
– 250 g branza de vaci bine scursa
– 5 linguri zahar
– un ou
– 6-7 linguri faina
– esenta de rom
– ulei pentru prajit (circa 50 ml)

Mod de preparare:
– se bate oul spuma si apoi se adauga zaharul, amestecand cu un tel pana la dizolvarea zaharului
– spuma de ou, se adauga peste branza, se amesteca, apoi se adauga faina si esenta si se omogenizeaza
– daca compozitia este mai moale, se mai adauga 1-2 linguri de faina
– se ia din amestec si cu mainile umede, se formeaza bile, care se aplatizeaza si se pun la prajit in ulei incins
– se prajesc pe ambele parti si apoi se scot pe prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei– se servesc pudrati cu zahar pudra sau simpli

Pofta buna!

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.