Plachie de crap

Se spune ca la trecerea dintre ani e bine sa servesti peste, dar pentru ca nu am stat acasa de Revelion, abia astazi mi-am luat revansa si am pregatit aceasta plachie de crap plus o ciorba de crap, pe care am sa v-o prezint in perioada urmatoare! Pentru ca eram destui de satui de carne si tot ce am servit de sarbatori, acest meniu ne-a prins tare bine si s-a mancat pe nerasuflate 🙂

Ingrediente (pentru circa 8 portii):
– 2 kg crap
– 4 cepe mari
– 4 ardei grasi rosii
– 3 rosii
– 4 linguri pasta de tomate/suc de rosii/bulion
– o capatana de usturoi
– 4-5 linguri faina de porumb
– sare si piper dupa gust
– 4 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
– se curata pestele, se portioneaza si se asezoneaza cu sare si piper
– fiecare bucata de crap se trece prin faina de porumb si se pune la prajit in tigaie, in ulei incins
– se scot bucatile de peste din tigaie, si in acelasi ulei se caleste ceapa care a fost curatata de coaja, spalata si taiata julien (se caleste usor pana devine translucida)
– in tava de la aragaz, se pune ceapa calita impreuna cu uleiul, ardeiul taiat fasii si bucatile de peste prajit, impreuna cu 30 ml apa
– peste toate acestea se adauga rosiile feliate si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de circa 15 minute pana cand rosiile se inmoaie
– cateii de usturoi se piseaza si se amesteca cu pasta de tomate, iar amestecul rezultat se adauga in tava, dupa cele 15 minute
– se mai lasa tava la cuptor circa 20 de minute si apoi se serveste cu pofta alaturi de o mamaliguta calda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.