Ciorba de crap

Cat timp am fost copil si adolescenta nu m-am apropiat deloc de ciorba de peste. Pur si simplu nu vroiam nici macar sa ma apropii de o farfurie cu ciorba sau o priesc, dar sa mai si mananc din ea, nici gand! Si asta a durat mult timp, pana acum circa un an cand mi-am luat inima in dinti si am gustat din oala preparata de mama, si am constat ca nu aveam nici un motiv sa nu mananc o asemenea bunatate! Oricum nici pana azi nu mi-am dat seama de ce nu suportam ciorba de peste :))

Ingrediente (pentru 9 litri de ciorba):
– 2 kg crap
– 3 linguri orez
– o ceapa
– un morcov
– o radacina patrunjel
– 100 g telina
– 3 linguri bulion/pasta de tomate
– un ardei gras verde/rosu
– 3 linguri bulion/pasta de tomate
– cateva fire de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei
– bors dupa gust
– sare dupa gust
– o lingura otet

Mod de preparare:
– se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza
– bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste
– se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin razatoarea mare
– ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele mici
– se pun toate legumele la calit in cele 2 linguri de ulei timp de circa 3-4 minute
– in oala in care se face ciorba, se pun cei 9 l de apa, se adauga legumele calite si orezul si se lasa sa fiarba bine
– se adauga apoi bucatile de crap si se mai lasa la fiarba circa 10-12 minute
– cand da in clocot se adauga borsul, pasta de tomate si sarea
– se inchide focul, si se adauga firele de patrunjel si leustean, tocate marunt

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.