Ciorba de crap

Cat timp am fost copil si adolescenta nu m-am apropiat deloc de ciorba de peste. Pur si simplu nu vroiam nici macar sa ma apropii de o farfurie cu ciorba sau o priesc, dar sa mai si mananc din ea, nici gand! Si asta a durat mult timp, pana acum circa un an cand mi-am luat inima in dinti si am gustat din oala preparata de mama, si am constat ca nu aveam nici un motiv sa nu mananc o asemenea bunatate! Oricum nici pana azi nu mi-am dat seama de ce nu suportam ciorba de peste :))

Ingrediente (pentru 9 litri de ciorba):
– 2 kg crap
– 3 linguri orez
– o ceapa
– un morcov
– o radacina patrunjel
– 100 g telina
– 3 linguri bulion/pasta de tomate
– un ardei gras verde/rosu
– 3 linguri bulion/pasta de tomate
– cateva fire de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei
– bors dupa gust
– sare dupa gust
– o lingura otet

Mod de preparare:
– se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza
– bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste
– se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin razatoarea mare
– ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele mici
– se pun toate legumele la calit in cele 2 linguri de ulei timp de circa 3-4 minute
– in oala in care se face ciorba, se pun cei 9 l de apa, se adauga legumele calite si orezul si se lasa sa fiarba bine
– se adauga apoi bucatile de crap si se mai lasa la fiarba circa 10-12 minute
– cand da in clocot se adauga borsul, pasta de tomate si sarea
– se inchide focul, si se adauga firele de patrunjel si leustean, tocate marunt

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.