Chec cu bomboane de pom

La noi, in fiecare an, mos Craciun este foarte darnic si vine cu sacul plin de dulciuri, numai ca mereu raman nemancate bomboanele de pom. Si cum incerc sa nu fac risipa, le-am gasit o folosinta: le includ in chec, si asa se mananca toate…drept dovada, ca nici anul acesta nu am apucat sa pozez prea multe felii de chec. Sper sa va foloseasca si voua ideea pe viitor, asa cum imi foloseste mie in fiecare an!

Ingrediente:
– 6 oua marime L
– 180 g faina
– 12 linguri cu ulei
– 180 g zahar
– 10 – 12 bomboane de pom (cu umplutura, nu cu jeleu)
– zahar pudra optional

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul – este foarte important sa turnati zaharul in ploaie si sa obtineti o spuma consistenta, ca de bezea
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, care se adauga treptat
– apoi se amesteca cele doua compozitii si se omogenizeaza
– dupa omogenizare, se adauga faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet (optional se poate adauga si un pic de esenta de vanilie)
– bomboanele de pom se taie bucatele si se adauga in compozitie si se amesteca

– compozitia obtinuta, se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de circa 50 de minute
– cand este gata se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra (optional) si se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.