Cornete umplute cu crema de vanilie

Nu era Craciun sau Revelion, in copilaria mea, in care bunica si mama sa nu faca asemenea bunatati pe care sa le aseze pe platoul cu prajituri pentru colindatori/ uratori. Diferenta era ca pe atunci ele foloseau niste bete mult mai mici si subtiri sculpate de bunicul, cu mult drag, pentru ca nu se gaseau pe piata forme speciale. Dar mie si surorii mele ne placea tare mult sa infasuram aluatul pe acele bete, sa asteptam sa se prajeasca si apoi sa le mancam asa simple fara sa mai asteptam sa le umple mama cu crema! Azi a fost tare placut sa fac aceste cornete si sa-mi amintesc cu drag, de copilarie si de bunicii care m-au crescut!

Ingrediente:
Pentru cornete:
– 250 g unt la temperatura camerei
– 250 g smantana
– 500 g faina
– 1/2 lingurita de sare
Crema de vanilie:
– 500 ml lapte
– 5 galbenusuri
– 200 g zahar
– 200 g smantana
– 90 g amidon alimentar

Mod de preparare:
Cornete:
– faina se amesteca cu sarea, apoi se adauga smantana si untul si se framanta aluatul
– aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru circa 30 de minute

– intre timp se pregatesc formele pentru modelarea cornetelor
– se ia o foaie de hartie A4 – se decupeaza sub forma de patrat si se modeleaza un con, indoind marginile in interior (ca in imaginile de mai jos) si apoi conurile formate se imbraca in hartie de aluminiu

– aluatul se intinde in foaie de circa 2 cm grosime, se taie fasii, si apoi se imbraca fiecare con cu cate o fasie de aluat, incapand rularea de la varf pana la baza conului

– conurile astfel formate, se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si se dau pentru circa 15 minute (pana cand se rumenesc usor), in cuptorul in prealabil incins la 190 de grade
– cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, apoi se scot de pe forme

Crema de vanilie:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas, pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca
– crema se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand sau se acopera cu folie alimentara pentru a nu prinde pelicula
– cand crema s-a racit, se adauga smantana si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare
– cu ajutorul unui pos, se umple fiecare con cu crema de vanilie
– optional se pot pudra cu zahar pudra

Pofta buna!!!



De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.