Chiftele de porc la cuptor

Imi plac tare mult chiftelele din carne de porc facute in baie de ulei (chiar daca sunt mai putin sanatoase, dupa cum spun unii), insa faptul ca miroase 2 zile bucataria de la coptul lor, ma face uneori sa renunt la varianta aceasta si sa le coc la cuptor. Si imi plac si asa, pentru ca ies suculente si gustoase, daca aveti grija la timpul de coacere!

Ingrediente:
– 500 g pulpa de porc tocata (puteti folosi amestec vita si porc, sau spata de porc tocata sau amestec de carne de porc)
– un cartof mare
– o ceapa
– 3 catei usturoi
– cateva fire de patrunjel verde
– un morcov
– un ou mic
– sare si piper dupa gust
– 2-3 linguri ulei
– 2-3 linguri de faina

Mod de preparare:
– se curata legumele, se spala si se toaca prin masina de tocat carne/robot de bucatarie
– legumele tocate se amesteca cu carnea, oul, cu firele de patrunjel tocate si se potriveste de sare si piper
– daca compozitia este moale, se adauga 2 linguri faina sau se poate pune o felie de paine (fara coaja) inmuiata in apa si maruntita astfel incat compozitia sa se lege bine
– cu mainile unse cu ulei se formeaza chiftelele (rotunde, aplatizate sau cum doriti – important e sa aiba aceeasi dimensiune si sa nu fie mici, pentru ca astfel se vor usca cand vor fi coapte) si se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt
– se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, circa 25 de minute – pana cand se rumenesc

– se servesc cu garnitura dorita si salata, sau ca atare – mai jos aveti si o poza cu sectiunea unei chiftele suculente si bune!! 🙂


Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.