Blat de tort din albusuri cu nuca de cocos

In cazul in care vreti sa pregatiti un tort, si aveti si un stoc de albusuri pe care vreti sa le folositi, atunci puteti opta pentru acest blat din albusuri cu putina nuca de cocos. Nu se face greu deloc!

Ingrediente (pentru o tava cu diametru de 24 cm si doua foi de tort):
– 7 albusuri
– 250 g zahar
– 6 linguri faina
– 3 linguri cu varf nuca de cocos
– un praf de sare

Mod de preparare:
– albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare
– se mixeaza apoi albusurile cu zaharul, adaugat treptat, pana se obtine o spuma ferma ca de bezea
– se adauga apoi faina si se amesteca cu o spatula de jos in sus, pana la incorporarea acesteia in bezeaua de albusuri
– la final se adauga fulgii de cocos si se omogenizeaza amestecul
– compozitia se toarna in tava de tort, tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de circa 35 de minute
– cand este copt, se scoate cu grija din tava (asa fierbinte), si se pune la racit pe un gratar
– cand s-a racit se taie in doua foi si se foloseste crema preferata pentru un tort de nota 10! 🙂

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.