Penne cu sos de rosii si masline

E una dintre cele mai simple retete de paste si in plus e cu foarte putine ingrediente! Le puteti consuma atat in post cat si in orice moment al zilei cand va este prea foame si nu aveti chef de gatit!

Ingrediente :
– 300 penne
– 300 g sos de rosii (facut de casa)
– 3 catei de usturoi
– o lingura ulei
– 50 g masline feliate/fara samburi/taiate bucatele
– o ceapa
– sare, piper, busuioc sau oregano dupa gust

Mod de preparare:
– se pun 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare, si cand apa fierbe se adauga pastele care se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
– uleiul se pune la incins si se adauga ceapa curatata de coaja, spalata si tocata marunt
– cand ceapa devine lucioasa, se adauga sosul de rosii si inca o ceasca de apa
– sosul se lasa pe foc circa 5 minute, se adauga apoi usturoiul tocat, maslinele, sare si piper si se mai lasa 2-3 minute (si se inchide focul)
– pastele fierte se scurg de apa, se adauga peste sos, se condimenteaza cu busuioc sau oregano si se mai lasa 5 minute sa se intrepatrunde aromele

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.