Cornulete de post umplute cu rahat

Pentru ca in perioada aceasta au fost la mare cautare pe blog deserturile de post, am zis ca inca o reteta din aceasta categorie, va fi bine primita de voi, cei care umblati prin casuta mea virtuala! Asa ca am ales aceste cornulete umplute cu rahat, dar in functie de gusturile voatre le puteti umple cu dulceata sau altceva!

Ingrediente :
– 100 ml ulei
– 100 ml bors
– 25 g zahar
– 15 g drojdie proaspata
– aprox. 300 g faina
– un praf de sare
– 150 g rahat colorat
– zahar pudra

Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu zaharul pana se topeste zaharul si devine lichida
– intr-un bol se pune 3/4 faina, praful de sare si se face o adancitura in mijlocul fainii apoi se adauga uleiul, borsul si la final drojdia lichida
– se framanata aluatul si daca este nevoie se mai adauga faina
– se lasa la dospit aluatul timp de 30 de minute, la temperatura camerei
– aluatul se imparte in 6 parti egale si pe planseta de lucru se intind pe rand, cele 6 bucati de aluat
– cu ajutorul unei farfurii se decupeaza forma rotunda, apoi cu ajutorul ustensilei de taiat sau cu un cutit se taie foaia in doua parti egale, apoi in 4, in 6 si apoi in 8

– pe fiecare triunghi se pune cate 1-2 bucatele de rahat (la baza triunghiului) si se ruleaza de la baza la varf

– cornuletele astfel formate se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si se da tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, circa 15 minute (pana se rumenesc usor)

– se scot din cuptor, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.